Träningslägret i Turkiet förlöper helt enligt planeringen :-)

TISDAG

Klockan fick ställas tidigare, frukost redan klockan sju och många trötta ögon möttes upp i matsalen. Träningen som började 8.30, tema ”Fasta situationer”. Alla tre grupper fick redovisa sina uppdrag som de fick av tränarna kvällen innan. Dessa uppdrag innefattade just att komma idéer på nya fasta situationer. Under träningen spelade tränarna oss ett litet spratt, nämligen med att sätta upp koner för att springa Idioten och Stjärnan som bestraffning för att ”Rökta fiskar simmar!”. Men som tur va undkom vi detta så vi kunde ha pigga ben till eftermiddagens landskamp, Norge VS Sverige. Någon relaxtimme innan lunchen som var redan 12 eftersom matchstart skulle vara 15.30.

Matchdags! Efter lång väntan på domaren fick vi nog och börjar matchen med Norges tränare som skulle döma första halvlek, medans Olle tog hand om andra halvlek. I denna landskamp bestod motståndet av div 2-laget Byåsen.

Under de första 5 minuterna kände vi på motståndet innan vi tog tag i matchen. För er som har följt oss kan andas ut, we´re back in business! Vi gör en kanon förstahalvlek där allt fungerar och vi rullar ett snabbt och säkert spel med endast två felpass. Vi för spelet och tar rättvist ledningen med 1-0 genom en fin slagen hörna av Fia som klockrent framför Mimmi som omarkerad trycker in bollen med pannan! Många fina kombinationer och vi använder hela planens bredd. Vi visar verkligen att vi har tagit åt oss av det vi har gått igenom på det här lägret.

Andra halvlek fortsätter som första och vi hade bud på både 2-0 och 3-0 men marginalerna var inte riktigt på vår sida. Vi spelade i 25 gradig värme och trötta ben samt fem träningspass i bagaget började visa sig ju längre matchen led. Därför bytte vi in lite nya friska ben och vi kunde fortsätta hålla matchen i vår favör. Norskorna kom dock tillbaka och de sista 15 minuterna tog de över spelet och kunde på ett av våra misstag kvittera till 1-1 vilket också blev slutresultatet. Vi kan bara konstatera att vi gör en kanonmatch där alla spelare ska ha en eloge och vi visar att det kommer blir tufft att ta en plats i startelvan i div 3.

Efter matchen var det dags för årets lagfoto som blev bättre och snyggare än någonsin! Det fick firas med lite glass och Hamam som relax innan spelarrådets kväll.

Kvällen, med tema ”Cheerleaders”, var minst sagt händelserik afton med dans och kampsång och såg till att hotellet fick underhållning på hög nivå, där lag ”Flirt” tog hem det stora lagpriset! Laget bestod av Fia, Emmie, Mimmi, Mickan N och Bea.  Stort tack till spelarrådet för en rolig kväll! Kvällen avslutades med att sound-checka discot inför den stora finalen på torsdag kväll!

ONSDAG

Tillbaka igen med frukost 7.30 och träningspass 9.30 med tema ”anfall-försvar”. Avslutade med en rolig strafftävling där vi startar med att snurra 10 varv runt en pinne (Rinkabyfyllan) innan vi stiger fram och slår till bollen. För er som någon gång gjort detta behöver vi inte förklara utan ni kan nog tänka er hur det sett ut! Tävlingen drog dock ut på tiden, därför avslutas tävlingen imorgon. Just nu sitter vi i ”repan” och inväntar dags lunch.

Vid pennan /Olle & Fia